Historia

Ulla Bagge är Lillåstugans förebild. En kvinna som drev stället i 50 år utan el och vatten. På den här tiden var stugan verkligen en liten stuga. Här grillade Ulla våfflor och serverade kokkaffe. Under sina år födde hon barn som växte upp och deltog i serveringen. När det var dags för Ulla att avrunda såldes Lillåstugan till Åreentreprenörerna Tord och Eva Tjärnström som drev det vidare i tio år.
Idag är det Sandra och Isabel som driver Lillåstugan. Ulla Bagges tradition med våfflor och kokkaffe har plockats upp och idag är Lillåstugan ett mysigt våffelbruk med avskildhet och hög stämning.

1933

Vintern 1933 öppnade Lillåstugan, som byggdes och drevs av familjen Bagge, var endast 30 kvm stor. Gästerna togs dit med häst och släde.

1951

Turismen ökade och man började åka skidor till Lillåstugan. 1951 byggdes stugan ut med en storstuga för att kunna tillgodose tillströmmande gäster.

1954

Detta var året då Lillåstugan började erbjuda våfflor på menyn. Samma år som skid-VM arrangerades i Åre.

2011

Lillåstugan fick en helt ny entré samt mindre smårenoveringar gjordes. Men framförallt drogs el in till stugan.

2013

2013 målades stugan om och renoverades ytterligare. men har behållit samma gammeldags charm.

2020

Lillåstugan fick ny ägare och med detta omfattande förbättringar av stugans kök som nu erbjuder långt mer än våfflor.

2022

Agnes tar över stugan efter Michelle och Kristoffer och driver stugan under vintern 2023

2023

Hösten 2023 tar Sandra och Isabel över stugan. De tar tillbaka Ulla Bagges recept på våfflor och har öppet på helger fram till vintern. Ser fram emot vintern 2023/2024 och hoppas att få möta er i Lillåstugan

Sandra Skarne

Lite info om Sandra kommer inom kort men hon är en fantastisk kompis och någon som alla borde ha i still liv. Så kom till Lillåstugan och träffa henne…;o)

Isabel Holmquist

1977

En dröm som går i uppfyllelse, under alla mina vuxna år har jag haft en längtan till att arbeta med mat. Det är min passion och som förgyller min fritid. Jag reste runt halva jorden och arbetade på restauranger under alla mina år på universitetet och skidbacken. Jag har haft hand om brödet på Thörnströms i Göteborg, serverat schnaps i baren på Crazy Daisy, Zell am See, burit tallrikar på Planet Hollywood i Tel Aviv, serverat japanska ostron i Aspen och arbetat som kock på segelbåt i Medelhavet. Det finns inte mycket jag inte har provat på. När jag blev klar med studierna på Handels i Göteborg samt en Magister i Mellanösternkunskap flyttade jag till Riyadh, Saudi Arabien för att arbeta på Svenska Ambassaden och Exportrådet. Flyttade sen tillbaka till Göteborg och arbetade som Marknadschef, blev gravid, hoppade av karriärståget och startade jag min första Yogastudio i Göteborg. Flyttade upp till Åre 2020 mitt under Covid kaoset för Johan skulle göra AT. Nu arbetar han på HC i Åre och jag gräddar våfflor och håller yogaklasser hos Åreguiderna samt i min hemmastudio.

Jag älskar att laga mat och baka och ser fram emot att bjuda er på goda bakverk samt ett leende och kanske en kram när ni kommer på besök.