Historia

Ulla Bagge är Lillåstugans förebild. En kvinna som drev stället i 50 år utan el och vatten. På den här tiden var stugan verkligen en liten stuga. Här grillade Ulla våfflor och serverade kokkaffe. Under sina år födde hon barn som växte upp och deltog i serveringen. När det var dags för Ulla att avrunda såldes Lillåstugan till Åreentreprenörerna Tord och Eva Tjärnström som drev det vidare i tio år.
Idag är det Michelle och Koffe som driver Lillåstugan. Ulla Bagges tradition med våfflor och kokkaffe har plockats upp till nästa nivå och idag är Lillåstugan ett mysigt våffelbruk med avskildhet och hög stämning. Kvällstid serveras högklassiga middagar.

1933

Vintern 1933 öppnade Lillåstugan, som byggdes och drevs av familjen Bagge, var endast 30 kvm stor. Gästerna togs dit med häst och släde.

1951

Turismen ökade och man började åka skidor till Lillåstugan. 1951 byggdes stugan ut med en storstuga för att kunna tillgodose tillströmmande gäster.

1954

Detta var året då Lillåstugan började erbjuda våfflor på menyn. Samma år som skid-VM arrangerades i Åre.

2011

Lillåstugan fick en helt ny entré samt mindre smårenoveringar gjordes. Men framförallt drogs el in till stugan.

2013

2013 målades stugan om och renoverades ytterligare. men har behållit samma gammeldags charm.

2020

Lillåstugan fick ny ägare och med detta omfattande förbättringar av stugans kök som nu erbjuder långt mer än våfflor.

Michelle Ohlsson

Restaurangchef/Kökschef

Jag älskar smaker, framförallt när jag får dela upplevelsen med andra. Jag gillar att vara personlig, att låta mina gäster få ta del av alla moment, få en förståelse för råvarorna och teknikerna av att laga mat från grunden. Hjärta och själ ska finnas med hela vägen. Då blir det bra oavsett maträtt. Ripa eller våffla spelar mindre roll, det är upplevelsen jag vill skapa med min matlagning. Jag har bott flera år i Åre nu men kommer från södra Sverige och född i USA. Jag har en fil.kand i mat- och dryckeskunskap från Grythyttan och har jobbat med mat och dryck i hela mitt liv.

Kristofer Ungh

Driftchef

Det finns inte mycket jag inte har provat på. En sann entreprenör, idéspruta och tuff arbetare kanske summerar mig som person. Att jag skulle lämna Skövde och flytta till Åre var det aldrig en tvekan om, inte när jag funnit kärleken i Michelle. Vårt gemensamma intresse är våra draghundar. Här finns en miljö som de trivs i och där de får leva ett fantastiskt liv. På Lillåstugan är jag allt-i-allo och jag lovar, det behövs. Utan vägar behöver råvarorna köras upp, med mycket snö behöver det skottas en hel del och med eldstaden som stort element i stugan behöver vi ved. Jag går inte sysslolös. Och förresten, de som känner mig kallar mig Koffe.

Fröja

Lärling

Strax innan jul 2019 kom jag till världen. Nu hänger jag mest med på mamma och pappas äventyr. Lillåstugan är mitt andra hem och säkert kommer vi träffas där. Allteftersom jag växer på mig blir jag en tydligare del av värdskapet. Nu får ni ha lite överseende om jag ger upp ett skrik eller asgarv.

Från vår digitala gästbok

Jag har haft glädjen att få prova både den matiga våfflan med röding och julvåfflan, vilken som är godast är omöjligt att säga. Båda två är riktiga gourmetvåfflor! Tummen upp på dem 👍🏼.

Elisabeth

Vi fick smaka på Michelles våfflor och de var helt suveränt goda.😍 Fantastiska värdar, mysig stuga och massor av gott att äta. Ser fram mot att komma tillbaks så snart tillfälle bjuder.

Michael Johansson