Vår matfilosofi

Råvarorna är a och o i matlagning. Det är en ynnest att få verka i ett område med så många fantastiska matproducenter. Här betar fåren på slätterna i Åre by, renarna vandrar fritt på fjället, riporna lever i harmoni, rödingen och öringen leker i våra vatten och bär, örter, bröd och choklad plockas och produceras inpå knuten. När råvarorna finns på plats är det känslan och närvaron som skapar gästens totalupplevelse.

Michelles engagemang för sina gäster sträcker sig mycket längre än till spisen. Hennes presentation av den mat hon serverar, umgänge med sina gäster och förmåga att plocka upp gästernas åsikter leder till ständig utveckling.

.

LUNCHMAT

Det har inte undgått någon att våfflor är Lillåstugans paradrätt. Matiga våfflor med bland annat ren, rödingröra och vegetariska varianter blir en lagom lätt lunchmåltid. För den mer traditionella finns de söta våfflorna med sylt, bär, grädde och glass.

Det finns även våfflor som är gluten, laktos- eller äggfria. Priserna för våra våfflor ligger från 65 kronor och uppåt.

För dig som vill äta lunch men inte är sugen på våffla finns alltid en soppa eller gryta att värma dig med.

FIKA

Kaffe, te och varm choklad med vispgrädde hör fjällstugan till. Som fikabröd serveras bland annat mjuka kakor, chokladbollar, kanelbullar och annat hemlagad fikabröd.

MIDDAG

Våra middagar är en upplevelse. Inte bara gastronomisk, det är resan hit med hundspann eller skidor och miljön med öppen eld, stearinljus och den gemytliga känslan anno 1933. Kvällstid serveras middag på tallrik, tre eller flera rätter tillagade på lokala råvaror och med kärlek och känsla.

Kvällarna är vikta åt bokade sällskap och vi skapar menyn tillsammans med våra gäster. Några kvällar har vi öppet för enskilda bordsbokningar, håll koll på vår facebook och instagram, där lägger vi ut våra kvällsarrangemang.