Tänk dig en krispig kväll, månen lyser, luften är kall och andedräkten syns när du andas. Det är mörkt ute och vår samlingsplats lyses upp av facklor och lyktor. Hundarna skäller, de vill iväg. Det är ett himla oljud för den som inte är van. Tilldelning av vem som åker var sker och snart är vi redo. Det är dags att släppa bromsen och låta Takoda, Akiak, Nahja och de andra sätta fart. Tystnaden faller in, hundarna är i sitt esse, de drar, springer och har fullt fokus på att snabbt komma framåt.

Hör av dig till oss så bokar vi en tid som passar dig och ditt sällskap.

Våra hundar är av rasen Alaskan Malamute plus att vi har en grönländare. Vi har en valpkull på fem valpar som just nu håller på att lära sig vad hundspann innebär. De hänger på sina föräldrar och vi tränar dem för fullt men det är nåt år kvar innan de är fullärda.

Hemma på gården bor hundarna i öppna hundgårdar, de består av två stora hägn eftersom vi har två flockar. Hundarna kan gå fritt i sitt hägn och det finns skog, öppna ytor och många spännande ställen att balansera, gömma sig och leka på.

Varje hund är unik, de har fått sina namn utifrån en känsla hos oss. Här kan du möta Kokos som är alldeles vit, Najha med inspiration från Lejonkungen, Modig, som fick helt fel namn för han är lite som Nasse i Nalle Phu, Akiak som är en plats i Alaska och som är hundarnas hemviste. Vi har valt Alaskan Malmaute för att vi gillar rasen. De är sociala, tillgivna och gosiga. De hälsar, hoppar gärna och vill pussas. De är också anpassningsbara och kan chilla i hundgården samtidigt som de älskar att jobba och springa. Våra hundar kan springa upp till 13 kilometer på en timme. Och de älskar det!

Kontakta oss om du vill boka en hundspannstur. Håll också koll på vår facebook och instagram, där lägger vi ut om vi har prova-på-turer eller om hundarna finns vid Lillåstugan och du vill komma förbi och hälsa och klappa dem.