Våffelbruket i Ullådalen, Åre

resevation-1

I skenet av den knastrande brasan serverar vi våfflor med kärlek. Fika och något mer matigt finns på menyn men tillåt dig gärna att njuta av en våffla så som du inte ätit den tidigare. Se våfflan som själva tallriken, ovanpå ligger maträtten. Här träder de lokala smakerna fram i form av röding, rökt renkött eller vegetariska alternativ. Den som föredrar att vara mer traditionell får gärna en våffla med grädde och hjortronsylt eller varför inte vaniljglass och äppelkompott. Våfflorna varierar med säsongen och du som behöver gluten, laktos- eller äggfria behöver inte oroa dig, det fixar vi.

Kontakta oss

073 200 30 40
073 841 82 49
info@lillastugan.se

 

Öppettider Vinter

v51 – v6
Torsdag-söndag kl. 10-15

v7 – påsk
Dagligen kl. 10-15

 v15 – v17
Lördag-söndag kl. 10-15

Middag med hundspannstransport

resevation-2

Att äta middag med ett större eller mindre sällskap i Lillåstugan är mer än bara en måltid. Den upplevelse vi vill skapa för dig börjar när du hämtas med hundspann vid vägen, transporteras i tystnad och mörker till stugan. Här brinner elden, värmen tar emot er och fördrinken serveras efter att ytterkläderna hängts av i farstun. Välkommen till en måltid lagad med kärlek och lokala råvaror. Lamm, ripa, ren, röding och lokalt odlade grönsaker i en omtänksam komposition gör måltiden till höjdpunkten. Vi avrundar med kaffe och dessert innan hundarna varsamt tar er tillbaka till farbar väg.

Hitta hit

Från Tegefjäll glider du in på slalomskidorna på en 150 meter lång transportsträcka. Följ skyltarna! Från Ullådalens parkering tar du längdskidor i två kilometer tills du når Lillåstugan. Det går utmärkt att vandra längs skidleden, 2 km, från Ullådalens parkering.

coffee-img-1

I väglöst land

Åres centrala läge och coola restauranger till trots, i Lillåstugan får du uppleva känslan av äkta vildmark. Med två kilometer till närmsta väg befinner vi oss i väglöst land. Upplev känslan av frihet, enskildhet och sinnesro.

Hundspann

Våra Alaskan Malamute älskar att springa på fjället och i skogen. Vi delar gärna glädjen med dig som gäst att få uppleva den härliga känslan av att åka hundspann. Kontakta oss så berättar vi mer eller läs mer om våra hundar här.

Välkommen

Våra erbjudanden

Våffelbruk

Dagtid är våfflor vårt signum. Vi släpper inte Lillåstugans tradition, vi utvecklar den. Matiga våfflor, söta våfflor, lokala våfflor.

Fika

En morotskaka eller kanelbulle i kombination med en kopp kaffe eller varm choklad? Ja, vad är väl en fika på fjället värd i njutning?

Middag

Trerätters eller fyra eller fem? Du bestämmer, vi skapar, med lokala råvaror. Några kvällar har vi öppet för små sällskap.

Hyr helt själv

Lillåstugan tar upp till 50 gäster. När det är dags för firmafesten, födelesedagskalaset eller bröllopsmottagningen står vi till tjänst.

Våfflor:
En liten historielektion

I svenska språket har ordet våffla funnits sedan 1664 och kommer från tyskans Waffle. Vi är mest vana att våfflorna är runda och serveras med sylt eller bär och grädde. Från början såg våra våfflor ut som de belgiska, det vill säga var fyrkantiga i formen. Men under 1800-talet blev våffeljärnen runda för att passa bättre till de nya gjutjärnsspisarnas runda hål. Tittar vi ut över världen så är det inte helt ovanligt att man i USA serverar våfflor med kyckling eller njurstuvning. Lillåstugans våfflor är runda och vi har både söta varianter och mer matiga även om vi lämnat njurstuvningen därhän och valt att satsa på röding och ren för att plocka upp fjällvärldens smaker

coffee-photo-5